ter nagedachtenis aan:
MAARTEN KROON:: 23/12/03 ::

Op 23 december kwam ons het verschrikkelijke bericht dat Maarten Kroon zelfmoord had gepleegd. Niemand kon het geloven... Maarten de rustige jongen waar het toch niet slecht mee ging. Toch was het waar, hij zag het niet meer zitten en maakte abrupt een einde aan zijn leven.... Utrecht in rouw.

Meteen werd iedereen ingelicht en niemand kon het geloven... Tegen een uurtje of 5/6 verzamelde de vrienden van Maarten binnen de FC Utrecht zich bij de MAC Donalds in Overvecht.... honderden bloemen werden gekocht evenals een hoop Utrecht vlaggen, Utrecht sjaals en clublogo's. Toen iedereen aangekomen was werd met een groep van zo'n 70 a 80 man/vrouw in een stille toch richting zijn huis gelopen. 2 Auto's voorop waar de bloemen inlagen en een FC Utrecht vlag overheen was gehangen. Eenmaal aangekomen werd er een groep rond zijn voordeur gevormd. De Utrechtse vlaggen werden neergelegd en 1 voor 1 werden de bloemen en andere spullen rond de clubkleuren gelegd. Het werd al gauw een indrukwekkende en emotionele bloemenzee bij het huis van Maarten voor de deur. Ook de jongens die hem wat minder kende stonden met tranen in de ogen... Een groot Hooligan en vriend was heen gegaan, een voorbeeld voor ons allen.
:: 23/12/03 ::

Tijdens de kerstdagen was het vooral internet waar iedereen ze zegje kwijt kon. Er was een condoleance register geopend waar duizenden supporters uit heel NL hun condoleances achterlieten. 'S avonds werd gezorgd dat de kaarsen aanbleven en de bloemenzee bleef groeien. Maandag morgen 29/12/03 werd Maarten Kroon gecremeerd in N'gein. Velen hadden een vervelende kerst gehad en konden alleen maar aan Maarten denken. 9 Uur, zo'n 500 Utrecht Hooligans, supporters, vrienden en familie verzamelen in het Supportershome bij Stadion Galgenwaard. Er waren 150 fakkels en rookpotten ingekocht en er werden rode lintjes uitgedeeld voor op de auto antennes om een stoet duidelijk te maken. We werden in 1 lange stoet vanaf het stadion naar de begraafplaats in N'gein begeleidt door de Politie. Nadat iedereen bij Noorderveld was aangekomen werd gewacht op de familie en vrienden van Maarten. Aan beide kanten van de weg werd een haag gemaakt met fakkels waar de familie doorheen liepen. Wederom indrukwekkend.... kippenvel over je hele lichaam en tranen in je ogen.

:: 25/01/04 ::

Feyenoord - FC Utrecht in de Kuip stond geheel in het teken van Maarten Kroon. Het verschil van de treinen was groot. In trein 1 zat het "iets minder fanatieke" volk. De meeste normaal gekleed in clubkleuren of andere kleuren. In trein 2 zaten zo'n 600 veelal harde kern geheel in het zwart gekleed. Ook vrienden en familie van Maarten waren mee met trein 2. Van te voren op de bekende internet sites en via de media werden de supporters van Utrecht duidelijk gemaakt dat dit voor 1 keer een geheel andere uitwedstrijd zou worden. Er werden A4'tjes uitgedeeld met de informatie over de afgelopen weken na Maarten zijn dood voor degene die er misschien nog niets over gehoord hadden. Deze informatie was ook al geruime tijd op het internet te vinden. Er werd dus gevraagd om allemaal in het zwart te komen, verder werd er gevraagd tot aan de 80e minuut voor een serene rust te zorgen in de 2 vakken die Utrecht ter beschikking kreeg in de Kuip. Bij de Kuip aangekomen zag de zwarte stille massa er indrukwekkend uit

In de Kuip aangekomen zat het onderste vak voor het grootste gedeelte vol met Hoolies en vrienden van Maarten. Precies zoals het van te voren gezegd was. Erg indrukwekkend. Aan het begin werden de spelers nog wel even aangemoedigd maar daarna was het stil. Er werd niet geklapt (op het bovenste vak na) maar dat hou je toch niet tegen. Het was een wedstrijdje vol kijken en wachten op de 80ste minuut. Dan zou het afscheid beginnen voor Maarten. Voor de 80ste minuut kwam Utrecht op een 0-2 voorsprong. In het onderste vak was het zo goed als stil, in het bovenste vak konden velen het niet laten. Bij ons in het vak werden er een paar gek en die wilden naar boven om verhaal te halen. Het halve vak liep leeg maar. Dezelfde jongens bedaarde de rest van de supporters uit het onderste vak want eigen supporters aanvallen had Maarten niet gewild. Feyenoord ging ondertussen naar buiten en kreeg een aardige confrontatie met een partij stillen en Mobiele Eenheid. Iedereen ging bij ons terug naar zijn plaats en het was wachten tot de 80e minuut.

De tachtigste minuut brak aan en terwijl de Feyenoord aanhang kon juichen na een doelpunt van Feyenoord kon het ons weinig schelen. Het was Maarten waar iedereen aan dacht. Er werd een groot spandoek onthuld "Utrecht Hooligans Forever" en een kleine vlag die speciaal waren gemaakt nu Maarten was heen gegaan. Het bovenste vak dacht nog even blije liedjes te kunnen zingen maar die begrepen al snel dat dat niet gewenst was. Velen liederen die in het teken van Maarten stonden klonken door de Kuip. Dat Utrecht de wedstrijd uit eindelijk verloor kon niemand van ons wat boeien. Dit afscheid kwam iemand toe die het verdiende. Tot aan het eind van de wedstrijd klonk het "You'll never walk alone" door het onderste vak. Na de wedstrijd kreeg Maarten een gigantisch applaus. Een legende was heengegaan. Een jongen die zoveel voor het Hooliganisme in Utrecht betekend heeft. Een groot voorbeeld voor niet alleen ons Jongeren maar ook voor veel leeftijdgenoten van Maarten. Na de wedstrijd gingen de spreekkoren voor Maarten door. Na een kwartier kwam de familie van Maarten hun skybox uit

De vingers gingen richting de familie en het "You'll never walk alone" werd weer ten gehore gebracht. Nog mooier en indrukwekkender als doorvoor. Voor de vader van Maarten werd het even teveel, gelukkig viel het mee. Ook de broer die in het onderste vak zat had het zwaar. Het afscheid in de Kuip eindigde met een minuten lang applaus voor Maarten en voor zijn familie. Voor dat het vak verlaten werd er nog 1 ding ten gehore gebracht. "Nog 1 keer voor Maarten" het Hamas klonk met veel gevoel door de Kuip heen. Kippenvel, voor de zoveelste keer vandaag. Iedereen liep daarna rustig terug naar de treinen waar buiten ook een stilte te voelen was. Dit afscheid was perfect gelopen hulde aan de organisatoren hiervan. Het was indrukwekkend.

:: 28/01/04 ::

De dagen na Feyenoord uit werd er veel nagepraat over het afscheid in de Kuip. Iedereen was het ermee eens dat het erg mooi was geweest. Woensdag, de thuiswedstrijd zou het nog mooier worden. Er was een akkoord bereikt dat er 10 minuten voor de wedstrijd op een waardige manier voor de laatste keer afscheid genomen zou worden en wel in de eigen Galgenwaard. Er was van te voren afgesproken waar de verschillende generaties plaats zouden nemen. De Club van 100 zou de Bunnikside voor haar rekening nemen. Door middel van een hele hoop fakkels zou de letter M gevormd worden. De Zuid-tribune, Stadszijde en een groot stuk van de Hoofdtribune zou bemand worden door de FCUYOUTH en de 2e generatie nam plaats in OudvakJ, waar Maarten veel mooie dingen meegemaakt had een paar jaar terug.

De M werd goed gevormd en zag er zeer mooi uit. Daarna was het dus de beurt aan de Jongeren. Op elke trap stonden 2 man die hun fakkels ontstoken nadat de persoon in de gracht gepasseerd was. Op de Zuid-tribune ging dit perfect, bij de stadszijde aangekomen was er wat oponthoudt bij het uitvak waar we daarvoor nog doorheen waren gelopen hielden ze nu het hek dicht. Na een klein minuutje gingen dan toch de hekken open en werden dan ook de fakkels op de korte zijde afgestoken, en ook op de hoofdtribune. Ondertussen werden alvast de eerste fakkels ontstoken in Vak J wat een ware vlammenzee werd. Het You'll never walk alone klonk door de Galgenwaard en heel eventjes klonk het "Utrecht Hooligans". Nadat de laatste fakkels uitgingen in J klonk er voor de laatste keer een applaus voor Maarten door het stadion.

MAARTEN KROON REST IN PEACE

 

 
Zondag, 25 Januari 2004
'Waardige herdenking'

De meegereisde aanhang van FC Utrecht herdacht zondag in De Kuip de onlangs overleden supporter Maarten Kroon. De eerste tachtig minuten van het duel volgde de in het zwart gehulde supporters in volledige stilte de verrichtingen op het veld. Pas tien minuten voor tijd liet het bezoekersvak op bekende fanatieke wijze van zich horen. Algemeen directeur a.i. van FC Utrecht Martin Sturkenboom sprak van een waardige en respectvolle herdenking, op een manier waarop Maarten Kroon trots zou zijn geweest.
 
 
Bedankje familie overleden FC Utrecht supporter Maarten (ingezonden) 19/01/04

Op 23 december j.l heeft onze zoon en broer Maarten Kroon een einde aan zijn leven gemaakt waarna er op internet een condoleancesite is geopend. Ook door veel van jullie is hierop gereageerd. Hierbij willen wij iedereen die gereageerd heeft ontzettend bedanken voor de vele steunbetuigingen die wij hierop gelezen hebben. Verder willen wij ook jullie veel sterkte toewensen met het verlies van jullie vriend Para.

Familie Kroon

http://www.f-side.nl/archief/jan-mrt04.html#190104A
 
 

MAARTEN KROON 23 DECEMBER 2003  25/01/04

Zijn familie en vrienden zijn verslagen achtergebleven. Vanuit alle groeperingen binnen FC Utrecht is er de afgelopen weken keihard gewerkt aan een afscheid wat Maarten toebehoort. Vandaag zullen wij Maarten herdenken.

Vandaar dat wij iedereen hebben verzocht om de clubkleuren voor 1 wedstrijd thuis te laten en om MASSAAL in ZWARTE KLEDIJ af te reizen met de supporterstrein naar Rotterdam. Tevens willen wij alle mee reizende supporters vragen om gedurende de wedstrijd een gepaste serene stilte in acht te nemen. Dit houd in dat wij ter nagedachtenis en ter herdenking van Maarten iedereen willen verzoeken om NIET te zingen voor en tijdens de wedstrijd, en zelfs niet te juichen tijdens een doelpunt. Vanzelfsprekend zijn er ook supporters die Maarten niet kenden. Voor hun zal het moeilijk zijn om zich bij een doelpunt te moeten inhouden. Daar is absoluut begrip voor. Wel verzoeken we ook deze mensen om het ingetogen te houden ter nagedachtenis aan een overleden medesupporter.

Utrecht staat bekend om zijn luidruchtige aanhang die haar club gedurende 90 minuten lang steunt. Deze keer zal het de eerste 80 minuten rustig zijn. Zo ziet heel Nederland dat WIJ in rouw zijn. Tevens geven wij op deze manier een geweldige steun aan de aanwezige familie.

Exact de 80ste minuut zal er een speciaal spandoek worden onthuld wat het beginsignaal zijn om massaal met de 1.200 aanwezige FC Utrecht supporters “You’ll never walk alone” te zingen. Wanneer dit lied is afgelopen zullen we tot aan het eindsignaal, als signaal aan Nederland, als steun voor de familie en vrienden, Maarten zijn laatste, maar vooral een daverend applaus geven.

Deze manier van herdenken en steunen van de familie zal uniek zijn in Nederland. Wij weten zeker dat iedereen zijn eigen bijdrage op deze manier zal willen leveren om de persoon, die er altijd voor ons is geweest, altijd op zijn eigen manier FC Utrecht heeft gesteund maar vooral altijd zijn vrienden op allerlei manieren heeft gesteund te herdenken en te bedanken voor de fijne tijd de we met Maarten hadden.

MAARTEN KROON R.I.P.


When you walk through a storm,
Hold your head up high,

And don't be afraid of the dark.

At the end of a storm,
There's a golden sky,

And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,

Though your dreams be tossed and blown..

Walk on, walk on, with hope in your heart, And you'll never walk alone.......

Walk on, walk on, with hope in your heart,

And you'll never walk alone.......
You'll never walk alone.

 

 


 
 
 

Copyright 2012 M23K - All Rights Reserved Design Mike Vermeulen WWW.BUNNIKSIDE.NL